Ungdomsforeldre
Pappaliv og livsmestring - med Jan Erik Larsen

Pappaliv og livsmestring - med Jan Erik Larsen

February 15, 2020

Jan Erik Larsen forbinder de fleste med biler, båter, Broom og Autofil - men han er virkelig så mye mer enn det. En klok fyr med masse humor, en herlig latter, en sterk tro og mye livserfaring - som han deler med oss i denne episoden! 

Send meg gjerne innspill til gjester, tema - eller direkte spørsmål som du ønsker svar på her i Ungdomsforeldrepodcasten!! 

GOD lytt! 

Vær god med deg selv - med Marianne Magelssen

Vær god med deg selv - med Marianne Magelssen

January 30, 2020

Marianne Magelssen er gjest i denne første episoden i 2020. Hun er utdannet sykepleier, coach og mindfullnessinstruktør. I dag arbeider hun som forfatter og foredragsholder. Med utgangspunkt i den siste boken hennes "Vær din beste venn" snakker vi om det å være god mot seg selv, om sjalusi, skam, tanker, følelser og betydningen av å gjøre noe for andre.

Marianne finner du på: www.mariannemagelssen.no og på instagram og facebook. Anbefaler bøkene hennes på det varmeste! 

Hemmeligheten bak en god relasjon - med Terje Nordkvelle

Hemmeligheten bak en god relasjon - med Terje Nordkvelle

December 17, 2019

Hva er hemmeligheten bak en god relasjon? - det konkrete svaret får du mot slutten av denne episoden. Men underveis vil du nok også få noen tanker om hva som skal til;)

Terje Nordkvelle er gjest. Han står bak boken 7 steg til positiv ungdom, er utdannet coach og har lang erfaring i kommunikasjon med ungdom. En mann med et stort engasjement, mye kunnskap og kompetanse. Vi snakker om noen av de 7 stegene, om selvfølelse, skoleprestasjoner - og om hvordan vi kan få en harmonisk og god familiejul. 

I januar er jeg tilbake med nye spennende gjester! Gleder meg allerede jeg:) 

God jul - og God lytt! 

 

 

Bortover- en samtale om depresjon, med Per Gussgard

Bortover- en samtale om depresjon, med Per Gussgard

December 2, 2019

Hva er depresjon egentlig? Hvor går skillet mellom å være lei seg og være deprimert? Når bør vi reagere? - og  hvordan kan vi møte mennesker som opplever depresjon på en god måte? 

Per Gussgard har mye erfaring med depresjoner, han har også over 500 døgn bak seg innlagt på institusjon. I denne episoden deler han av sine erfaringer og kunnskap. 

Ønsker deg GOD lytt! 

Hvordan møte barn som blir utsatt for vold og seksuelle misbruk? - med Angelica Kjos

Hvordan møte barn som blir utsatt for vold og seksuelle misbruk? - med Angelica Kjos

November 5, 2019

Angelica sin historie har berørt meg på det dypeste. Det samme gjelder boken hun har lansert i dag 4 november sammen med psykologen som har fulgt henne i mange år Atle Austad. Boken heter #Slipp meg fri" og jeg vil bare anbefale den på det varmeste. 

Angelica kom til Norge med familien da hun var 4 år, de flyktet fra krigen i Irak. Gjennom hele barndommen ble hun utsatt for vold, overgrep og tortur av et familiemedlem, og da hun var 9 år ble hun solgt til menn. Hun levde 11 år som narkoman etter å ha blitt introdusert for narkotika av et familiemedlem. I dag jobber hun som Norges første erfaringskonsulent i barnevernet. Hun er forfatter, foredragsholder og veileder for barneombudet innen vold og overgrep. Hun var en av de nominerte til Jenteprisen 2019.

Angelica viser at det finnes håp, selv om man har opplevd grusomme ting. I dag er hun mamma til en liten jente - hun stråler av styrke og varme. Jeg lærte masse av praten med Angelica - det håper jeg du også vil gjøre;) 

Følg Foredragsholder Angelica Kjos på Facebook- et foredrag med henne vil sette spor! 

God lytt! 

 

Tips og triks til å booste selvfølelsen til barn og ungdom - med Trine Øfsti Bråten

Tips og triks til å booste selvfølelsen til barn og ungdom - med Trine Øfsti Bråten

September 26, 2019

Hva er egentlig selvfølelse? Og hvordan kan vi bygge god selvfølelse hos barn og ungdom?

Gjest i denne episoden er Trine Øfsti Bråten. Hun er eier og gründer av Diameta og organisasjonen Go´nok og er mor til 2 gutter. Trine har lang erfaring som barne- og ungdomscoach, familiecoach, coach for voksne, miljøarbeider i Oslo-skolen og er DNCF Sertifisert Coach. Hun har utviklet «Barne- og ungdomskurs for god selvfølelse» og kurs/foredrag for foreldre om tema selvfølelse.

 

Fredsarbeid i heimen - med Annabelle Stefanussen

Fredsarbeid i heimen - med Annabelle Stefanussen

August 12, 2019

Hvordan vi kommuniserer i familien har enormt stor betydning! Annabelle Stefanussen deler i denne episoden både historier som berører og kunnskap som kan hjelpe deg til å få en enda bedre og nærmere relasjon til de du er glad i. Hun står bak konseptet "Fredsarbeid i heimen" og har de siste årene blitt en av Norges ledende innen online business. Håper og tror denne episoden vil inspirere deg! 

Kosthold, kropp og juicing - med Carina Hultin Dahlmann

Kosthold, kropp og juicing - med Carina Hultin Dahlmann

June 19, 2019

Hva vi spiser påvirker livskvaliteten vår!

Carina Hultin Dahlmann har skrevet 5 bøker om kosthold og juicing. Holder også masse kurs og foredrag om dette temaet. Selv har hun erfart hva et dårlig kosthold og vektproblem betyr for livskvaliteten. Hun deler i denne episoden av sin erfaringer og kunnskap - jeg ble ihvertfall inspirert til å hente frem juiceren;)

God lytt! 

Om ærlighet og kjærlighet - med Marthe Sveberg

Om ærlighet og kjærlighet - med Marthe Sveberg

May 10, 2019

Marthe Sveberg er kjent som programleder gjennom mange år både på tv2 og NRK Super. I 2018 startet hun nettsiden www.folkom.no der hun deler videosnutter om relasjoner og psykisk helse. Hun deler også så mye fra eget liv, om familieliv, foreldrerollen og parforholdet, på en beundringsverdig ærlig og usminket måte. I denne episoden får du bli med hjem til kjøkkenbordet til Marthe og bli enda mer kjent med henne. En av de aller koseligste podcastpratene jeg har hatt;)  God lytt! 

For ris, ros, tips og ønsker til podcasten min samt info og booking av foredrag med meg ta kontakt på mail: ann-jeanette@samtaleverkstedet.no 

Tenk om jeg kunne gjøre deg skuddsikker… - med Trygve Skaug

Tenk om jeg kunne gjøre deg skuddsikker… - med Trygve Skaug

April 5, 2019

I denne episoden blir du kjent med låtskriver, poet og vokalist Trygve Skaug. Han står bak låten Skuddsikker som har vært med her i Ungdomsforeldrepodcasten helt fra starten av. Han skriver SÅ mange nydelige tekster og sanger som berører mange, inkludert meg- langt inni hjerterota. Gjennom intervjuet fikk jeg et innblikk i hva hverdagen til Trygve består av - og da fikk tekstene hans enda større dybde. 

GOD lytt!