Ungdomsforeldre
Fredsarbeid i heimen - med Annabelle Stefanussen

Fredsarbeid i heimen - med Annabelle Stefanussen

August 12, 2019

Hvordan vi kommuniserer i familien har enormt stor betydning! Annabelle Stefanussen deler i denne episoden både historier som berører og kunnskap som kan hjelpe deg til å få en enda bedre og nærmere relasjon til de du er glad i. Hun står bak konseptet "Fredsarbeid i heimen" og har de siste årene blitt en av Norges ledende innen online business. Håper og tror denne episoden vil inspirere deg! 

Kosthold, kropp og juicing - med Carina Hultin Dahlmann

Kosthold, kropp og juicing - med Carina Hultin Dahlmann

June 19, 2019

Hva vi spiser påvirker livskvaliteten vår!

Carina Hultin Dahlmann har skrevet 5 bøker om kosthold og juicing. Holder også masse kurs og foredrag om dette temaet. Selv har hun erfart hva et dårlig kosthold og vektproblem betyr for livskvaliteten. Hun deler i denne episoden av sin erfaringer og kunnskap - jeg ble ihvertfall inspirert til å hente frem juiceren;)

God lytt! 

Om ærlighet og kjærlighet - med Marthe Sveberg

Om ærlighet og kjærlighet - med Marthe Sveberg

May 10, 2019

Marthe Sveberg er kjent som programleder gjennom mange år både på tv2 og NRK Super. I 2018 startet hun nettsiden www.folkom.no der hun deler videosnutter om relasjoner og psykisk helse. Hun deler også så mye fra eget liv, om familieliv, foreldrerollen og parforholdet, på en beundringsverdig ærlig og usminket måte. I denne episoden får du bli med hjem til kjøkkenbordet til Marthe og bli enda mer kjent med henne. En av de aller koseligste podcastpratene jeg har hatt;)  God lytt! 

For ris, ros, tips og ønsker til podcasten min samt info og booking av foredrag med meg ta kontakt på mail: ann-jeanette@samtaleverkstedet.no 

Tenk om jeg kunne gjøre deg skuddsikker… - med Trygve Skaug

Tenk om jeg kunne gjøre deg skuddsikker… - med Trygve Skaug

April 5, 2019

I denne episoden blir du kjent med låtskriver, poet og vokalist Trygve Skaug. Han står bak låten Skuddsikker som har vært med her i Ungdomsforeldrepodcasten helt fra starten av. Han skriver SÅ mange nydelige tekster og sanger som berører mange, inkludert meg- langt inni hjerterota. Gjennom intervjuet fikk jeg et innblikk i hva hverdagen til Trygve består av - og da fikk tekstene hans enda større dybde. 

GOD lytt! 

 

Tanketrening - med Line Langaard Solberg

Tanketrening - med Line Langaard Solberg

March 16, 2019

Line Langaard Solberg har skrevet boken "Hjelp- tenåring i huset" der hun gir foreldre mange gode råd og tips til hvordan bygge en god relasjon, håndtere utfordringer, sette grenser osv når barna er i tenårene. Men trenger egentlig foreldre dette? Og hva er tanketrening?  - mange gode svar i denne episoden;) 

For mer info om Samtaleverkstedet, mine foredrag og kurs: www.samtaleverkstedet.no og www.talerlisten.no eller kontakt meg på mail: ann-jeanette@samtaleverkstedet.no 

 

I hodet på en tenåring- med Lars Halse Kneppe

I hodet på en tenåring- med Lars Halse Kneppe

February 17, 2019

Lars Halse Kneppe er ungdomspsykolog og forfatter. I boken hans "I hodet på en tenåring" står to spørsmål sentralt:

Hva skulle tenåringer ønske foreldrene deres visste om dem?

Hva trenger de fra foreldrene sine? 

I denne episoden snakker vi om disse spørsmålene samt mye annet. Jeg lærte mye av Lars - og det kommer nok du også til å gjøre! God lytt:) 

 

 

 

 

Sensitive barn - med Kjersti Salvesen

Sensitive barn - med Kjersti Salvesen

January 24, 2019

I denne episoden får du møte Kjersti Salvesen som har skrevet boken Sensitive barn sammen med Prinsesse Martha Louise og Elisabeth Nordeng. Kjersti er utdannet kommunikasjonsrådgiver og journalist og har over 20 års erfaring bak seg i den bransjen. I tillegge til Sensitive barn har hun skrevet boken Kjære mamma, der hun  intervjuet en rekke kjente mennesker om forholdet deres til mødrene sine. 

Kjersti er firebarnsmor og hun har som journalist jobbet mye med barn og relasjoner, for Foreldre&Barn, KK, Kamille og Hjemmet. Hun var også med på starte opp organisasjonen Tid for barn.

I denne episoden deler hun av sin kunnskap om høysensitivitet. Hva er det egentlig?  

 

Den sårbare foreldrerollen - med familieterapeut Gunn Belsvik Havdal

Den sårbare foreldrerollen - med familieterapeut Gunn Belsvik Havdal

December 3, 2018

I denne episoden står foreldrerollen i fokus. Kan du kjenne på usikkerhet og sårbarhet i foreldrerollen?

Da er du ikke alene. Hvis vi deler erfaringer, både opp- og nedturer, så blir vi alle mindre alene - og sammen blir vi også sterkere. Det er nemlig mye som er godt nok:)  Jeg håper du vil føle deg litt sterkere etter å ha lyttet til denne episoden.

Familieterapeut Gunn Belsvik Havdal er gjest. Hun har 30 års erfaring med familiearbeid og er opptatt av at det skal være lett å få hjelp hvis man som foreldre ønsker råd og veiledning. For 10 år siden var Gunn med på å starte Familieteamet i Stjørdal. Der kan familier selv ta kontakt og få både god og rask hjelp. 

Gunn er opptatt av at vi skal tenke enkelt når ting oppleves sammensatt og komplisert. Våger vi å dele mer av våre utfordringer og være mer åpne i møte med hverandre vil mange utfordringer kunne løses på et lavt nivå og i møte med medmennesker.

La oss være gode medmennesker for hverandre!! 

Dette er siste episode i 2018 - men i 2019 er jeg tilbake med mange nye spennende gjester! Bare å glede seg!!

 

 

Hvor sint er det greit å bli på barna sine? - et bokbad med Monica Isakstuen

Hvor sint er det greit å bli på barna sine? - et bokbad med Monica Isakstuen

November 19, 2018

Denne episoden er et bokbad med Monica Isakstuen. Hun har skrevet boken Rase - en bok om det å være mamma, om å streve med mammarollen, parforholdet og familielivet. En bok jeg tror mange vil kjenne seg igjen i. En viktig bok. Et utrolig viktig tema, skrevet på en nydelig og nesten brutalt ærlig måte. Jeg anbefaler boken å det varmeste. God lytt! 

Rune Andersen - om å voksen opp med en voldelig, alkoholisert far

Rune Andersen - om å voksen opp med en voldelig, alkoholisert far

November 5, 2018

Hver dag opplever barn vold fra foreldre. Vi må våge å se det og vi må gjøre noe med det. Vi må bry oss!

Rune Andersen reiser i disse dager rundt med teaterforestillingen "Lykkeliten" - en ærlig, rystende, og humoristisk forestilling som virkelig berører.  

I denne episoden deler Rune sin historie om en oppvekst med en voldelig, alkoholisert far. Han formidler betydningen av at vi voksne ser barna og at vi gir dem trygghet, tillit og HÅP.