Ungdomsforeldre
“Du kan være den ene”- med Kristin Oudmeyer

“Du kan være den ene”- med Kristin Oudmeyer

May 4, 2020

Kristin Oudmeyer er gjest og vi snakker om Coronaepidemien - for nå begynner jeg å bli skikkelig lei;) Vi snakker også om digitale medier og mobbing. Kristin har skrevet 3 bøker om mobbing og har mye viktig kunnskap hun deler med oss i denne episoden. Til daglig jobber hun som fungerende direktør for barns rettigheter og bærekraft i Unicef og leder der prosjektet "Du kan være den ene". I denne episoden gir Kristin oss konkrete tips til hva vi kan gjøre for å være "den ene". Det er egentlig ganske enkelt det - og det kan bety ALT for den som trenger det. 

God lytt! 

Usynlige tigre - om rusmisbruk, med Jeanette Flagstad

Usynlige tigre - om rusmisbruk, med Jeanette Flagstad

April 16, 2020

Hvordan er det å være søster til en rusmisbruker? Jeanette Flagstad har gjennom mange år kjempet for at broren hennes skal bli rusfri. Her forteller hun sin historie om den helt vanlige familien i en tomannsbolig utenfor Oslo, mor, far, storesøster og lillebror. De opplever det vi alle frykter. Familieidyllen blir revet opp i det lillebror begynner med rusmidler. 

Sammen med broren sin Øyvind har Jeanette skrevet boken "En glad gutt - og søstera til dophue".  Bokprosjektet var nok et forsøk på å få han rusfri. Det gikk ikke dessverre.

Jeanette har et stort hjerte, en sterk og viktig historie og mye engasjement! Hun har startet opp nettverket Usynlige tigre (www.usynligetigre.no) og hun står bak Usynlige tigre podcasten - som jeg anbefaler på det varmeste. Dette trenger vi alle mer kunnskap om! 

God lytt! 

 

Milleniumsgenerasjonen- med Maria Nymo

Milleniumsgenerasjonen- med Maria Nymo

April 6, 2020

Hva kjennetegner Milleniumsgenerasjonen, eller generasjon Y som den også kalles? Hvordan skiller denne generasjonen seg fra generasjon X og Z? Maria hjelper meg å sortere i disse ulike betegnelsene. For hvilken generasjon vi er den del av preger oss kanskje mer enn vi er klar over? 

Å lede en bedrift er ikke så ulikt det å lede en familie egentlig? Hvordan være en god leder for generasjonen som vokser opp nå? 

 

 

Pappaliv og livsmestring - med Jan Erik Larsen

Pappaliv og livsmestring - med Jan Erik Larsen

February 15, 2020

Jan Erik Larsen forbinder de fleste med biler, båter, Broom og Autofil - men han er virkelig så mye mer enn det. En klok fyr med masse humor, en herlig latter, en sterk tro og mye livserfaring - som han deler med oss i denne episoden! 

Send meg gjerne innspill til gjester, tema - eller direkte spørsmål som du ønsker svar på her i Ungdomsforeldrepodcasten!! 

GOD lytt! 

Vær god med deg selv - med Marianne Magelssen

Vær god med deg selv - med Marianne Magelssen

January 30, 2020

Marianne Magelssen er gjest i denne første episoden i 2020. Hun er utdannet sykepleier, coach og mindfullnessinstruktør. I dag arbeider hun som forfatter og foredragsholder. Med utgangspunkt i den siste boken hennes "Vær din beste venn" snakker vi om det å være god mot seg selv, om sjalusi, skam, tanker, følelser og betydningen av å gjøre noe for andre.

Marianne finner du på: www.mariannemagelssen.no og på instagram og facebook. Anbefaler bøkene hennes på det varmeste! 

Hemmeligheten bak en god relasjon - med Terje Nordkvelle

Hemmeligheten bak en god relasjon - med Terje Nordkvelle

December 17, 2019

Hva er hemmeligheten bak en god relasjon? - det konkrete svaret får du mot slutten av denne episoden. Men underveis vil du nok også få noen tanker om hva som skal til;)

Terje Nordkvelle er gjest. Han står bak boken 7 steg til positiv ungdom, er utdannet coach og har lang erfaring i kommunikasjon med ungdom. En mann med et stort engasjement, mye kunnskap og kompetanse. Vi snakker om noen av de 7 stegene, om selvfølelse, skoleprestasjoner - og om hvordan vi kan få en harmonisk og god familiejul. 

I januar er jeg tilbake med nye spennende gjester! Gleder meg allerede jeg:) 

God jul - og God lytt! 

 

 

Bortover- en samtale om depresjon, med Per Gussgard

Bortover- en samtale om depresjon, med Per Gussgard

December 2, 2019

Hva er depresjon egentlig? Hvor går skillet mellom å være lei seg og være deprimert? Når bør vi reagere? - og  hvordan kan vi møte mennesker som opplever depresjon på en god måte? 

Per Gussgard har mye erfaring med depresjoner, han har også over 500 døgn bak seg innlagt på institusjon. I denne episoden deler han av sine erfaringer og kunnskap. 

Ønsker deg GOD lytt! 

Hvordan møte barn som blir utsatt for vold og seksuelle misbruk? - med Angelica Kjos

Hvordan møte barn som blir utsatt for vold og seksuelle misbruk? - med Angelica Kjos

November 5, 2019

Angelica sin historie har berørt meg på det dypeste. Det samme gjelder boken hun har lansert i dag 4 november sammen med psykologen som har fulgt henne i mange år Atle Austad. Boken heter #Slipp meg fri" og jeg vil bare anbefale den på det varmeste. 

Angelica kom til Norge med familien da hun var 4 år, de flyktet fra krigen i Irak. Gjennom hele barndommen ble hun utsatt for vold, overgrep og tortur av et familiemedlem, og da hun var 9 år ble hun solgt til menn. Hun levde 11 år som narkoman etter å ha blitt introdusert for narkotika av et familiemedlem. I dag jobber hun som Norges første erfaringskonsulent i barnevernet. Hun er forfatter, foredragsholder og veileder for barneombudet innen vold og overgrep. Hun var en av de nominerte til Jenteprisen 2019.

Angelica viser at det finnes håp, selv om man har opplevd grusomme ting. I dag er hun mamma til en liten jente - hun stråler av styrke og varme. Jeg lærte masse av praten med Angelica - det håper jeg du også vil gjøre;) 

Følg Foredragsholder Angelica Kjos på Facebook- et foredrag med henne vil sette spor! 

God lytt! 

 

Tips og triks til å booste selvfølelsen til barn og ungdom - med Trine Øfsti Bråten

Tips og triks til å booste selvfølelsen til barn og ungdom - med Trine Øfsti Bråten

September 26, 2019

Hva er egentlig selvfølelse? Og hvordan kan vi bygge god selvfølelse hos barn og ungdom?

Gjest i denne episoden er Trine Øfsti Bråten. Hun er eier og gründer av Diameta og organisasjonen Go´nok og er mor til 2 gutter. Trine har lang erfaring som barne- og ungdomscoach, familiecoach, coach for voksne, miljøarbeider i Oslo-skolen og er DNCF Sertifisert Coach. Hun har utviklet «Barne- og ungdomskurs for god selvfølelse» og kurs/foredrag for foreldre om tema selvfølelse.

 

Fredsarbeid i heimen - med Annabelle Stefanussen

Fredsarbeid i heimen - med Annabelle Stefanussen

August 12, 2019

Hvordan vi kommuniserer i familien har enormt stor betydning! Annabelle Stefanussen deler i denne episoden både historier som berører og kunnskap som kan hjelpe deg til å få en enda bedre og nærmere relasjon til de du er glad i. Hun står bak konseptet "Fredsarbeid i heimen" og har de siste årene blitt en av Norges ledende innen online business. Håper og tror denne episoden vil inspirere deg!